Skip to main content

В последните години информацията за това как да бъдем здрави и да решим един или друг проблем със здравето е буквално неуправляема. Ако има класация за най-популярните търсения по здравословни теми в мрежата, болките в ставите ще са на едно от първите места.

Но как да повлияем на болките в ставите и за какво са нужни хондропротекторите, как да ги ползваме и какъв вид хондропротектор да изберем са въпроси, на които всеки човек е търсил отговор поне веднъж в живота си.

Остеоартрозата е хетерогенно ставно заболяване, характеризиращо се с прогресивна загуба на хрущял, ремоделиране на прилежащите кости и нискостепенно локално възпаление. При нея се ангажират всички компоненти на ставния апарат. Най-често засегнатата става е колянната. По своята структура двата най-често прилагани хондропротектори са глюкозамин и хондроитин, които представляват гликозаминогликани. Те са представители на т.нар. симптоматични бавнодействащи лекарства за остеоартроза. Болест-модифициращият ефект на глюкозамина е анализиран в няколко скорошни мета-анализа и систематичен обзор с противоречиви резултати.

Какво прави един хондропротектор добър?

  • Доказано е че течните форми се усвояват 3- 4 път по добре от организма, отколкото таблетната и капсилна форма. Течните форми се усваяват до 95 % от организма в сравнение с таблетната и капсулната форма до 30 %.
  • Съставки, които увеличават усвояването на глюкозамин и хондроитин. Има множество съставки, които увеличават значително усвояването на основните компоненти.
  • Използването на форми които се усвояват по добре. Множество компании използват глюконати или сулфати в техните съставки, но истината е че не се усвояват еднакво. Това е причината един препарат да е 1500 мг, а другия само 500 мг , а организма усвоява еднаква доза от тях. Toва че един препарат е висока доза не означава, че вие усвоявате цялата, напротив може да се установи, че вие усвоявате малка част и само натоварвате организма!
  • Ако приемате течни форми, можете да задържите течността няколко секунди под езика. Под езика се разполага повърхностно разположена вена, което позволява много по- бързо усвояване на активните съставки, а от там и по- бърз ефект.
chondro regen

Такъв препарат е Chondro Regen той отговаря на всички предходни точки, което го прави изключително ефективен. Неговата ефективност се прочува чрез проучване през 2017 год в Ирландия. В проучването са включени 913 пацинта с болки в тазабедрените и коленните стави. Резултатите съобщават за сериозно спомагане на състоянието на ставитеи хущялите и намаляване на болките.

Търсете Chondro Regen в аптечната мрежа.

За производството на продукта Chondro Regen се използва УНИКАЛЕН НИСКОТЕМПЕРАТУРЕН МЕТОД за обработка на суровините, който гарантира запазването на абсолютно всички полезни свойства. Така се постига изключително чист и свеж екстракт. Повечето компании използват високотемпературен процес на обработка, при който екстракта се изсушава и естествено много от ценните му съставки се разрушават от високата температура.

Проучване направено през 2018 година показва, че 95% от пациентите използвали Chondro Regen имат подобрение още през първия месец на прием и 97% от пациентите са имали подобрение до 3 месец при редовен прием. Това прави Chondro Regen един от най- ефективните препарати на пазара.

Купи тук

Leave a Reply